BLT sandwich maken type “weinig tijd snel klaar”

BLT staat voor Bacon Lettuce Tomato. In goed Nederlands is dat dan Bacon Sla Tomaat sandwich maar de term BLT is ook in Nederland al redelijk ingeburgerd geraakt.

Ik neem deze sandwich vaak mee richting mijn werk. We hebben een heel klein keukentje en daar maak ik binnen een paar minuten deze BLT sandwich klaar met dit recept. Moet je mijn collega’s jaloers zien kijken als ik met mijn verse zelfgemaakte BLT sandwich voorbij loop! Dan zitten zij een klef bolletje kaas weg te werken. Ik probeer om van elke lunch een feestje te maken.

Ingrediënten voor snelle BLT sandwich maken

 • 2 boterhammen
 • 1 tomaat
 • 2 blaadjes sla
 • 2 plakjes bacon (of spek)
 • 1 eetlepel mayonnaise of halvanaise of yogonaise of Philadelphia zuivelspread of wees zelf creatief
BLT sandwich maken
Een BLT sandwich maken kan echt binnen een paar minuten.

Hoe maak je een lekkere snelle BLT sandwich?

 • De boterhammen eventueel even roosteren (met vers brood zeker niet nodig)
 • De truc met bacon bakken in de magnetron toepassen dus: 2 stukjes keukenpapier dubbel vouwen. Op de onderste leg je de plakjes rauwe bacon, dan het andere stukje keukenpapier er op leggen. Dan ongeveer 90 seconden in de magnetron op vol vermogen (tijd afhankelijk van soort magnetron) papier van de bacon afhalen en de bacon even laten afkoelen op een bordje
 • Leg boterham 1 neer op een bord en smeer er mayonaise op
 • Dan een blaadje sla
 • Tomaat in plakjes snijden en ook op je BLT sandwich leggen
 • Dan de plakjes bacon er op en als afsluiter weer een blaadje sla
 • Bovenop doe je boterham 2 en die snij je diagonaal door

Ik maak dit broodje het liefst vers klaar maar je kunt het broodje ook gewoon thuis maken en meenemen naar je werk alleen is de bacon dan helemaal afgekoeld en ik ben juist zo gek op warme bacon op mijn BLT sandwich. Ik neem dus alles los mee in een handig plastic bakje.

Lees hier meer over de BLT sandwich

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.