Vandaag heb ik misschien wel de lekkerste sandwich tot nu toe gemaakt: een club sandwich kip bacon. In mijn geval had ik even geen bacon in huis dus ik heb spek gebruikt, ook heel erg lekker.
Bij een echte clubsandwich hoort eigenlijk een garnituur van chips of patat maar omdat het voor mij een ‘gewone’ lunch op mijn werk was heb ik dat maar even overgeslagen. Ik vond het zo wel luxe genoeg eigenlijk. 3 sneetjes brood en lekker beleg…. Dan zit ik wel goed vol hoor!
Toch is het wel mooi hoe makkelijk en snel je zo’n mooie clubsandwich kunt maken. Binnen een paar minuten maak je echt een feestje van je lunch. Collega’s beginnen al te vragen of ze niet moeten meehelpen met het testen van de sandwiches haha!

Ingrediënten voor Club Sandwich Kip Bacon (of spek)
- 3 sneetjes brood, casinobrood is mooi vierkant maar je kunt iedere boterham gebruiken, wit of bruin
- 2 plakjes kipfilet
- 3 plakjes spek of bacon
- Paar schijfjes komkommer
- een tomaatje
- 1 kleine rode ui
- Beetje zuivelspread of Philadelphia

Hoe maak je de ultieme clubsandwich met kip en bacon?
- Rooster de sneetjes brood
- Bak de bacon in een koekenpan (of gebruik de magnetron) laat de bacon uitlekken op een stukje keukenpapier
- Besmeer de 3 sneetjes met Philadelphia
- Op het onderste sneetje leg je de kip, daarop doe je wat komkommer en een paar rode uienringen
- Dan de volgende snee geroosterd brood neerleggen, besmeerde kant naar beneden en de bovenkant ook nog voorzien van een likje zuivelspread
- Dan weer wat groenvoer er op doen: komkommer, eventueel wat plakjes tomaat en weer een paar uienringen
- Dan de bacon daar bovenop leggen
- Als laatste weer een boterham bovenop leggen, je hebt nu een clubsandwich gemaakt van 3 etages

- Snij de club sandwich met bacon en kip diagonaal door (eventueel nóg een keer zodat je 4 mini clubsandwiches krijgt)
- Daarna heerlijk genieten van de ultieme clubsandwich

Eventueel een lekker garnituur erbij maken maar zo is het ook een heel mooi lunchgerecht hoor! Voor een pittige clubsandwich met ham kan ik dit recept erg aanraden
Geef als eerste een reactie