Glutenvrije sandwiches maken

Glutenvrije sandwiches maken, het is even wennen voor mij. Ik ben er niet zo lang geleden achter gekomen dat ik niet zo goed tegen gluten kan. Ik zeg bewust niet dat ik echt allergisch ben, want dat zou net te ver gaan. Als je echt coeliakie hebt, kan je doodziek worden van het eten van gluten. Gelukkig heb ik er niet in die mate last van.

Mijn darmen worden niet blij van gluten

Mijn darmen reageren niet goed op gluten, maar ik zal er niet heel ziek van worden. Ik probeer nu dus het brood te vervangen door glutenvrij brood. Ik wil mijn lichaam niet voeden met producten waar het niet blij van wordt.

glutenvrije sandwiches maken
glutenvrije sandwiches maken

Bij het testen van glutenvrij brood is het zuurdesembrood van Yam (te koop bij de Jumbo) de winnaar geworden. Vooral als je het brood even in de oven doet voor een iets krokantere bite is er echt nog wel hoop op heerlijke sandwiches.

Yam glutenvrij zuurdesembrood is de winnaar

glutenvrije sandwiches
glutenvrije sandwiches

Tot nu toe heeft het zuurdesembrood gewonnen. Naar mijn idee smaakt het beter als je boterhammen even in de oven doet. Je moet het brood zelf snijden. Dat is ook even wennen. Bij de bakkerij willen ze absoluut niet helpen met de broodsnijmachine. Begrijpelijk want dan komt het in contact met normaal brood en dat is voor sommige mensen echt een probleem. Voor mij niet, maar ze zijn niet te vermurwen bij mijn Jumbo. Zelf snijden dus…. Probeer de sneetjes dun te houden, het brood is supermachtig, dus een dun sneetje vult echt enorm.

Pas op: enorm machtige boterhammen

De boterhammen zijn klein qua formaat maar echt enorm machtig. Er zit bijna geen lucht in het brood. Je voelt het ook meteen als je zo’n brood oppakt. Je schrikt bijna van het gewicht. Omdat de boterham klein is kan je er ook minder beleg op kwijt.

Maak liever een open glutenvrije sandwiches

open sandwiches zonder gluten
open sandwiches zonder gluten

Een glutenvrije sandwich is dus heel machtig. Ik maak daarom meestal een open sandwich. Een open sandwich is dus een sandwich met slechts 1 laag brood. Normaal doe je al snel 2 a 3 lagen brood, maar dat is gewoon veel te veel met dit soort brood.

Andere merken glutenvrij brood

De sandwiches van het merk Schär zijn wat lichter. Daarmee kan je makkelijker sandwiches maken zoals je ze gewend was te maken. Probeer gewoon zelf welk merk jou het beste bevalt. Ik weet het, het is een dure hobby om glutenvrij brood te testen maar ja, zo af en toe wil je toch een keer een bammetje of een sandwich maken toch?

Veel recepten voor lekkere sandwiches

Op deze site staan veel lekkere recepten die je gewoon ook met brood zonder gluten kunt maken. Let er wel op dat in het beleg soms ook gluten zitten he! Als je echt allergisch bent moet je op meer letten dan alleen het brood.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.