Recept sandwich met hete kip

Na het succes van de hete clubsandwich met ham raakte ik in de ban van de wat meer pittige sandwiches. Ik maakte vandaag een lekkere sandwich met hete kip. Kip van de vleeswarenafdeling is erg lekker maar ook bij zo’n sandwich mis ik al snel wat pit. Het mag allemaal wel wat minder laf voor mij. Toch ben ik ook weer niet zo’n type die urenlang in de keuken wil staan voor een sandwich (ja, overdrijven is ook een vak)

Kipsandwich met chilisaus

Vandaag dus weer in de weer met de chilisaus om de sandwich nét even wat meer pit te geven. Het resultaat was een lekkere pittige kipsandwich. Uiteraard heb ik wat foto’s gemaakt. Ik ben een vrij slechte fotograaf dus jullie moeten het helaas doen met mijn minder fraaie foto’s. Aan de andere kant: in foodmagazines verven ze van alles en photoshoppen ze er op los dus dat is ook niet echt realistisch.

Dit recept is goed voor 1 simpele kipsandwich voor 1 persoon

Sandwich hete kip
sandwich hete kip

Ingrediënten voor sandwich met hete kip

 • 2 boterhammen
 • 2 plakjes kipfilet
 • Halve kleine rode ui
 • Wat verse lente-ui
 • Zoete chilisaus
 • Zuivelspread of roomkaas met kruiden (met beide krijg je een heerlijke sandwich, de versie met zuivelspread is iets frisser van smaak)

Hoe maak je een snelle sandwich met hete kip?

 • De boterhammen rooster ik kort in de oven (is geen must hoor, met gewoon vers brood kan het ook prima)
 • Besmeer beide boterhammen met zuivelspread of roomkaas
 • Leg beide plakjes kipfilet op het brood
 • De uien in dunne ringen snijden en de lente-ui ook in ringetjes snijden
 • Leg de uienringen en de lente-ui op de kipfilet
 • Nu een beetje chilisaus over de sandwich schenken
De sandwich met hete kip is nu bijna klaar
De sandwich met hete kip is nu bijna klaar
 • Boterham 2 kan nu bovenop en eigenlijk ben je al weer klaar
 • Nog even de sandwich diagonaal doorsnijden
 • En dan genieten van heerlijke zelfgemaakte hete kip sandwich

Tijdens het schrijven van dit artikeltje schiet me nog een lekker idee te binnen: van dit recept een clubsandwich maken (met een extra etage) en dan met eiersalade erbij. Lijkt me erg lekker. Wellicht dat ik dat binnenkort ook nog eens ga testen. To be continued!

edit: inmiddels heb ik de eerste clubsandwich met eiersalade al gemaakt: is erg lekker geworden. Lees hier het recept voor clubsandwich met eiersalade, bacon en kip

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.