Sandwich rosbief met rucola en pijnboompitjes

Als je zin hebt om een lekkere luxe sandwich rosbief te maken, dan moet je dit recept absoluut een keer proberen. Dit is echt zo waanzinnig lekker!

Rosbief is het lekkerste als je het vers haalt bij de slager. De rosbief niet te lang bewaren maar gewoon meteen deze sandwich gaan maken! Zelf vind ik deze sandwich rosbief een beetje carpaccio op een broodje. Hoe dan ook, het is een sandwich om je vingers bij op te eten.

Dit recept is goed voor twee personen

Deze sandwich rosbief is echt om je vingers bij op te eten
Deze sandwich rosbief is echt om je vingers bij op te eten

Ingrediënten voor sandwich rosbief

  • 4 sneetjes brood
  • handje rucola sla
  • 100 g rosbief
  • een paar zongedroogde tomaten
  • geroosterde pijnboompitjes
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels mosterd mayonaise
De Parmezaanse kaas geeft wat extra pit aan deze sandwich met rosbief
De Parmezaanse kaas geeft wat extra pit aan deze sandwich met rosbief

En zo maak je de ultieme sandwich rosbief

  • rooster de boterhammen kort in een broodrooster, of in de oven
  • de pijnboompitjes rooster je kort in een droge koekenpan
  • smeer een beetje mosterdmayonaise op de onderste boterhammen
  • leg hier een klein beetje rucola op

rucola-met-gemengde-sla

  • verdeel de rosbief over de rucola
  • de zon gedroogde tomaatjes in reepjes snijden en over de rosbief verdelen
  • doe er wat pijnboompitjes overheen, en strooi er nog wat Parmezaanse kaas overheen
  • de bovenste boterham ook weer besmeren met een beetje mosterdmayonaise en leg deze boterham bovenop
  • snij de sandwich rosbief nu diagonaal door
  • eet smakelijk!

Wat is rosbief eigenlijk voor soort vlees?

De naam rosbief komt van de Engelse naam roast beef. Rosbief is dus rundvlees. Het is vrij mager vlees van de rund.

Heb je nog rosbief over na het maken van deze sandwich?

Maak er dan een mooi voorgerechtje van. Neem een glaasje en vul het glaasje met een beetje rucola. Schep er een lepel tonijnsalade op. Ligt nu een plakje rosbief bovenop, eventueel met wat kappertjes. Zo maak je in een mum van tijd een heerlijk voorgerechtje. Het is natuurlijk zonde om die lekkere rosbief niet dezelfde dag helemaal op te maken. En weg gooiden we al helemaal niet!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.