Snelle makkelijke sandwich met avocado en tonijnsalade

Heel erg lekker eten is een hobby van me maar natuurlijk wil je niet iedere dag veel tijd besteden aan het maken van een lekkere gezonde lunch. Het moet allemaal wel lekker simpel blijven wat mij betreft.

De ene dag leef ik me uit met allemaal verse ingrediënten en de andere dag maak ik snel iets lekkers en ja…. Ik ‘verlaag’ me dan soms tot salade van de supermarkt. De echte foodbloggers zullen me nu zonder twijfel verketteren maar ik schrijf ook voor mensen die het gewoon wat simpeler willen houden.

Deze sandwich is een “open” sandwich, dus alleen een boterham onderop (maar als je honger hebt leg je er gewoon een boterhammetje bovenop)

Bekijk hier een ander recept voor sandwich met tonijn

maak zelf een sandwich met avocado en tonijnsalade
maak zelf een sandwich met avocado en tonijnsalade

Wat heb je nodig voor deze makkelijke sandwich met avocado en tonijnsalade?

Dit recept is goed voor 1 grote eter of 2 kleine eters

 • 2 sneetjes donker bruin brood
 • 4 plakjes tomaat
 • 2 blaadjes doodgewone kropsla
 • 3 a 4 eetlepels tonijnsalade
 • Halve avocado
 • Klein handje alfalfa (of iets anders leuks om mee te garneren)

Hoe maak je de ultieme sandwich met tonijnsalade en avocado?

 • Rooster de twee boterhammen in een broodrooster of in de oven
 • Snij de tomaat in plakjes
 • Leg op iedere boterham een blaadje sla
 • Dan de plakjes tomaat er op
 • Iedere boterham krijgt ook een mooi bergje tonijnsalade
 • Dan de avocado in plakjes snijden, die leg je dan op de tonijnsalade
 • Garneer met een beetje alfalfa

Bloedje simpel maar wel heel erg lekker kan ik je vertellen. Voor mij ook een prima manier om toch een heel klein beetje vis extra te eten, dat komt er toch niet vaak genoeg van merk ik. Ik ben vast niet de enige die daar tegenaan loopt.

Natuurlijk kan je ook zelf tonijnsalade maken met een blikje tonijn, wat mayo, peper en zout. Ik wil het lekker simpel houden en haal gewoon een bakje bij de supermarkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.