Een jaar gelden wist ik het ook niet… Wat is een BLT sandwich?

Een BLT Sandwich staat voor Bacon – Lettuce – Tomato sandwich. In Amerika is dit één van de meest populaire sandwiches om zelf te maken of om te bestellen als je op je gympies, met je pumps in de hand, naar werk holt.

Lees hier hoe je een lekkere snelle BLT sandwich maken kan.  

In Nederland is de sandwich ook redelijk populair en we noemen hem ook BLT Sandwich maar je zou het beter SST (sla spek tomaat) of BST (Bacon sla tomaat) sandwich kunnen noemen. Hoe dan ook, het idee van deze ingrediënten combineren en er zelf een lekkere sandwich van maken is prima. Amerikanen doen er ook nog een flinke klodder mayonaise bij. Hier in Nederland gebruiken we vaker de wat lichtere varianten zoals Yogonaise of halvanaise.

Wist je dat de BLT sandwich de op één na meest populaire sandwich van Amerika is? Wat is dan de meest populaire sandwich vraag je je af…. Dat is de sandwich met ham.

Wat is een BLT Sandwich?
Wat is een BLT Sandwich?

Gebruik eens zuivelspread op je sandwich in plaats van mayonaise

In veel recepten voor sandwiches zit mayonaise. Niks mis mee en hartstikke lekker maar omdat we collectief uit onze bikini knappen in het voorjaar wil je soms liever een wat magerder smeuïg goedje op je sandwich gebruiken. Ik kies dan vaak voor bijvoorbeeld Philadelphia Light. Dat geeft ook een romig en smeuïg effect aan je sandwich en dat is vele malen gezonder dan mayonaise.

Meer over de BLT Sandwich is te vinden op deze wiki pagina

De BLT sandwich is dus een Amerikaanse sandwich maar ook in Nederland is hij erg populair
De BLT sandwich is dus een Amerikaanse sandwich maar ook in Nederland is hij erg populair

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.